Valgkort

Det står på valgkortet, hvilket afstemningssted du er tilknyttet.
Medbring valgkortet, når du afgiver din stemme.

Har du ikke modtaget et valgkort 5 dage før valget, kan du kontakte Borgerservice på telefon 79 96 67 93 eller via Digital Post til Folkeregistret.

 

Hvordan får jeg mit valgkort?

Senest 5 dage før et folketingsvalg eller en folkeafstemning modtager du et valgkort fra kommunen.

Valgkortet oplyser bl.a. om, hvor du skal stemme. Hvis du har stemmeret, men ikke har modtaget et valgkort, kan du henvende dig til din bopælskommune. Det kan du også gøre, hvis der står forkerte oplysninger på valgkortet.

Jeg har ikke modtaget mit valgkort - hvad gør jeg?

Selvom du ikke har modtaget dit valgkort, eller hvis du glemmer at tage valgkortet med på valgdagen, kan du godt møde op på dit valgsted og stemme. Så skal du bare huske anden legitimation som fx sundhedskort, kørekort eller pas.

Kommunen kan oplyse dig om dit valgsted, hvis du ikke ved, hvor det er.

Jeg er flyttet fra en kommune til en anden

Hvis du flytter fra en kommune til en anden kort før et valg, kan du risikere at skulle afgive din stemme i den kommune, du er flyttet fra. For at stemme i den nye kommune skal du anmelde din flytning til kommunen senest 15 dage før valgdagen.

Du har mulighed for at brevstemme i en hvilken som helst kommune i Danmark. Brevstemmer du i en anden kommune, end hvor du bor, sørger denne kommune for at sende brevstemmen til din hjemkommune.

Jeg er flyttet inden for samme kommune

Hvis du flytter inden for kommunen kort op til et valg, skal du anmelde din flytning til kommunen senest 15 dage før valgdagen for at kunne stemme på dit nye afstemningssted. 

Hvis du ikke når det, skal du stemme på dit gamle valgsted.

Jeg er lige flyttet hjem til Danmark

Hvis du er flyttet hjem til Danmark fra udlandet kort før et valg, er det vigtigt, at du hurtigt får meldt din flytning til den kommune, du flytter hjem til. Du kan kun stemme, hvis du har meldt flytningen senest 7 dage inden valgdagen.

Ved folketingsvalget den 1. november 2022 skal du have anmeldt flytningen senest tirsdag den 25. oktober 2022.