COVID-19 og valg

Hold afstand

Alle opfordres til at holde afstand både for egen og andres skyld. Der vil være markeringer på gulvene med "Hold afstand". 

Undgå at stemme i travle perioder

Du kan stemme fra kl. 8-20. Det forventes, at der vil være mest travlhed kl. 8-9 samt 15-18. Kom i stedet gerne for at stemme i de mindre travle perioder, hvis du har mulighed for det. 

Værnemidler

Det er ikke et krav at benytte værnemidler. Du er dog velkommen til at medbringe egne værnemidler, når du skal stemme. Der vil også være værnemidler til rådighed i valglokalet.

Der vil desuden være håndsprit både inden og efter, du har stemt.

Skriveredskaber

Du er velkommen til at medbringe dit eget skriveredskab. Det skal være en kuglepen eller blyant i farverne sort, blå, grøn eller rød. Andre farver er ikke tilladte, da det vil medføre en ugyldig stemmeseddel.

Der vil desuden i valglokalet være en rød kuglepen til hver vælger til rådighed. 

Udendørs stemmeafgivelse

Ønsker du at afgive din stemme udendørs, er det muligt. Der vil udenfor stå et skilt med navn og telefonnummer på personale fra afstemningsstedet. Du ringer til nummeret og der vil komme 2 tilforordnede ud, så du kan afgive stemme udendørs. Du skal fortsat have dit valgkort med. Der må forventes ekstra ventetid ved udendørs afstemning. 

Er du smittet med COVID-19

Er du smittet med COVID-19, kan du fortsat afgive din stemme til Kommunal- og Regionrådsvalg den 16. november 2021. Du opfordres til at afgive din stemme udendørs i din bil. Ankommer du ikke i bil, kan du stadig afgive stemme udendørs. Der står skilte udenfor valglokalet med navn og telefonnummer på personale, der så kontaktes og kommer udenfor, så du kan afgive din stemme. Du vil blive opfordret til at benytte værnemidler ved stemmeafgivningen. Der må forventes ekstra ventetid ved udendørs afstemning.